STOPPmöte

Söndagen den 20 augusti kl 19.00 sker det andra stoppmötet

Här är texten som gick ut i våras till medlemmar :

Nu säger vi STOPP. Precis som i en forumteaterscen väljer vi, i RADs styrelse, att sätta ner foten och säga STOPP.

Vi har länge följt dramapedagogikens varande i vårt land och samhälle. Under flera år har vi hört om hur dramapedagogiska institutioner, utbildningar och kurser står inför svåra tider eller hotas av nedläggning.

Vi minns alla nedläggningen av dramapedagogutbildningen på Blekinge Fokhögskola förra året. Och i veckan kom besked om att dramapedagogutbildningens på-plats-kurs på Västerbergs Folkhögskola inte kommer att starta till hösten på grund av för få sökande. ”Så frustrerande det är att det bara var en (1!) till deltagare som hade behövt svara i tid”, kan man tänka. Dessvärre har trenden varit tydlig länge.

Kanske att pendeln vänder igen, så småningom, men vi kan inte vänta tills dess. Vi måste agera nu, innan det är för sent!

Är det på grund av det politiska läget? Är det tiden vi lever i? Är vi fel ute? Vad kan vi tillsammans göra åt det? Finns det nya argument vi kan slipa på? Finns det nya samarbeten vi kan ingå i, kanske inom kulturskoleklivet? Finns det nya målgrupper att möte? Politiker att prata med?

Därför, kära medlem, bjuder vi in till ett digitalt samtal om dramapedagogikens framtid där vi hoppas kunna hitta sätt för att trygga utbildning av nya dramapedagoger samt stärka dramapedagogikens position i samhället. Låt oss bli många som samlas för att diskutera, reflektera och agera.

Länk till mötet den 20 augusti kl 19.00 är här

https://us06web.zoom.us/j/86182063468

Meeting ID: 861 8206 3468

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *